Aare: Rahvaliidu nime muutmiseks pole veenvaid argumente

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu Rahvaliidu esimeheks valitud Juhan Aare võib arvestada erakonna legendi Arnold Rüütli toetusega. Samas ei jagu Aarele enam kõigi rahvaliitlaste toetust.
Tänavu Rahvaliidu esimeheks valitud Juhan Aare võib arvestada erakonna legendi Arnold Rüütli toetusega. Samas ei jagu Aarele enam kõigi rahvaliitlaste toetust. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Rahvaliidu esimehe Juhan Aare sõnul on erakonna nime muutmine küll päevakorras, kuid seni pole ta kuulnud ühtegi piisavalt kaalukat argumenti, miks seda tegema peaks.

«Alati leidub neid, kes tahavad erakonda ümber vormida. Neid on alati olnud ja on ka tulevikus,» märkis Aare.

Nime muutmine aga on Aare hinnangul niivõrd tõsine asi, et seda peab eelnevalt väga põhjalikult kaaluma ning argumendid peavad olema veenvad. «Praegu ei näe ma tõsiseid argumente nime muutmise poolt. Samas ei saa välistada, et uus nimi siiski tuleb,» märkis ta.

Ühe võimaliku variandina on Rahvaliidu uueks nimeks pakutud Eestimaa Konservatiivset Rahvaerakonda. Aare hinnangul aga pole mõtet nimega manipuleerida. «Palju olulisem on programm ja sisu,» nentis ta.

Kas nime muutmine tähendaks ka senise Rahvaliidu lõppu? Aare sõnul sõltub see sellest, kui paljud senised liikmed uue nime alla koonduksid. «Kui kõik jääksid, oleks see ju ikka Rahvaliit. Kui aga uue nime alla märkimisväärset osa ei koondu, oleks tegemist uue parteiga, sest partei määravad ikkagi inimesed, mitte silt ega nimi,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles