Laaneots: Ukrainal on lihtsam taastada sõjatööstus, kui saada relvaabi lääneriikidelt

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Laaneots
Ants Laaneots Foto: SCANPIX

Ukrainas visiidil viibiva riigikaitsekomisjoni liikme Ants Laaneotsa sõnul püüdis ta ukrainlasi veenda, et läänel on oluliselt kergem eraldada raha riigi sõjatööstuse ülesehitamiseks, kui anda surmavaid lahingurelvi.

«Ukrainlased on aru saanud, et rõhku peab panema enda sõjatööstuse taastamisele, sest NATO või lääneriikide käest surmava lahingvarustuse saamine on märksa keerulisem,» ütles Vikerraadio saates «Uudis+» erukindral Laaneots, kes märkis, et nõukogude perioodil oli Ukrainas tugev sõjatööstus, mis pärast liidu lagunemist kokku vajus, vahendas ERR Uudised.

Riigikogu liikme sõnul on Ukraina võimud ootusärevad, sest olukorra eskaleerumist Ida-Ukrainas oodatakse just suvel. Ukrainlased usuvad, et kui suve jooksul sõjategevus ei ägene, siis on Venemaa suuremad invasiooniplaanid maha matnud.

Samuti on separatistide liidrid kinnitanud, et nende põhiline eesmärk on haarata enda kontrolli alla Donetski ja Luganski oblastid. «Kui praegu on separatistide käes ligikaudu 11 000 ruutkilomeetrit Ida-Ukrainas, siis mõlema oblasti kättesaamisel oleks nende kontrolli all 53 000 ruutkilomeetrit, mis annaks välja väikese vabariigi territooriumi,» selgitas Laaneots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles