Pevkur: välismaale on tänavu läinud poolsada arsti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on tänavu välismaale tööle läinud umbes poolsada arsti.

«See suurusjärk on üle 100 arsti, umbes 60 õde ja 10-15 hambaarsti, kes on võtnud sel aastal terviseameti registrist tõendi välja,» sõnas minister riigikogu infotunnis.

«See, kas inimene asub välismaale või mitte, ei ole üheselt tuvastatav. Küll on terviseamet teinud omapoolset analüüsi niipalju, kui tal enda võimuses on tagasisidet haiglatelt ja arstidelt saada, et circa 50 protsenti arstidest on reaalselt neid, kes välismaale tööle lähevad,» lisas ta.

Pevkur täpsustas samuti, et viimasel ajal on näha, et arstid eelistavad pigem ajutist välismaale tööle minekut, kas nädalate või nädalavahetuste kaupa, soovides samal ajal säilitada ka suhte oma haiglaga Eestis.

Arstiabi kättesaadavuse parandamiseks kavatseb tema sõnul haigekassa järgmisel aastal panustada 2 protsendi ehk 120-140 miljoni krooni võrra enam raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles