Lääne-Nigula vallavalitsus ostis 2000 euroga Maakri tänava laibatükeldaja maja

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakri tänaval kõrghoone ühes korteris oma sõbra ära tükeldanud Markus Pasi Pönkä kohtuprotsess.
Maakri tänaval kõrghoone ühes korteris oma sõbra ära tükeldanud Markus Pasi Pönkä kohtuprotsess. Foto: Liis Treimann

Lääne-Nigula vallavalitsus ostis sel esmaspäeval 2000 euroga ära Taeblas asuva viiekorruselise kolemaja, mille omanik oli Maakri tänava laibatükeldajana tuntud soomlane Markus Pasi Pönkä.

Vald käis 30 korteriga paneelmaja pärast aasta aega kohut, sest firma, mille vara hulka maja kuulus, oli likvideeritud, kirjutab Lääne Elu.

Firmaomanik ja selle kaudu ka majaomanik oli Tallinnas Maakri tänaval 2005. aastal kaaslase tapnud ja laiba tükeldanud soomlane Markus Pasi Pönkä, kes istus 2014. aastani vangis, sai tänavu varakevadel lahti, kuid jäi kohe kelmusega vahele ja sattus taas trellide taha.

Raha läks Pönkä firma likvideerijale, kes võtab sellest oma kulud, tasub maamaksuvõla ning kui midagi üle jääb, siis selle saab Pönkä.

Vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul selgitatakse välja, kui heas korras on maja konstruktsioonid ja kui need kannatavad ehitamist, siis uuritakse, kas on võimalik saada toetust, et maja lõpuni ehitada.

Loe lähemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles