Riik maksab piiril kinni peetud kamerunlasele valuraha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve embleem.
Piirivalve embleem. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Tallinna halduskohus rahuldas osaliselt Waterbed Namata-Itoe kahju hüvitamise nõude politsei- ja piirivalveameti vastu, kes ei lasknud Oslost Minskisse teel olnud mehel Tallinnast edasi lennata, vaid saatis ta tagasi Norrasse.

3. oktoobril 2008 pidasid Eesti piirivalveametnikud Tallinna lennujaamas kinni Norras elava Kameruni kodaniku Namata-Itoe, kes oli Tallinna saabunud Oslost, et lennata edasi Minskisse, vahendas ERR Uudised.

Piirivalveametnikud saatsid ta tagasi Oslosse, kuna ei pidanud tema esitatud Kameruni vabariigi passi Eestis kehtivaks reisidokumendiks, kuid tegelikult oli välisministeerium Kameruni passi selleks ajaks juba tunnustanud.

Waterbed Namata-Itoe kaebas halduskohtule, et Eesti piirivalveametnike õigusvastase tegevuse tõttu ei jõudnud ta õigeks ajaks Minskisse, kus pidi filmitama tema muusikavideot ning kaebuse esitaja kandis enam kui 500 000 krooni suurust kahju.

Halduskohus rahuldas oma tänase otsusega kaebuse üksnes osaliselt, mõistes Namata-Itoe kasuks välja varalise kahju hüvitise 7912 krooni ning moraalse kahju eest 15 000 krooni, lisaks peab politsei- ja piirivalveamet hüvitama menetluskulud enam kui 20 000 krooni ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles