Mainor kõrgkooli rektoriks sai Ülo Pärnits

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülo Pärnits.
Ülo Pärnits. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor (EEK) nõukogu valis kooli uueks rektoriks järgmiseks neljaks aastaks ettevõtja ja majandusdoktori Ülo Pärnitsa.

Kooli senine rektor Krista Tuulik oli ametis 2010. aastast ning asus ametiaja lõppedes tööle innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory tehnoloogiasiirde juhina.

Pärnits tõi kõrgkoolis toimuvate uuendustena välja, et sügisest saavad esimesed õpilased alustada uutel erialadel nagu start-up ettevõtlus ja arvutimängude disain. Lisaks pakub EEK rakenduskõrgharidust finantsjuhtimise, logistika, personalijuhtimise, turunduse, veebitehnoloogiate ja graafilise disaini erialadel ning magistriõpet inimressursside juhtimise ja ettevõtte finantsjuhtimise alal.

Ülo Pärnits on 20 tütar- ja sidusettevõtet koondava Mainor Grupi looja, suuromanik ning juht alates 1979. aastast. Ta oli üks ajalehe Äripäeva asutajatest, üks Koonderakonna asutajatest ning on tuntud uuenduslike majandusideede maaletoojana Eesti taasiseseisvumisest alates. Pärnits on ettevõtja elutööpreemia esimene laureaat.

1992. aastal asutatud Mainori kõrgkool pakub ärinduse, loomemajanduse ja IT-ettevõtluse alast haridust rakenduskõrghariduse ja magistriõppe tasemel. Koolis õpib üle 1600 üliõpilase ning koolil on üle 5000 vilistlase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles