Pomerantsi teada piirivalvurite palgaraha puudu pole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalvur autodokumente kontrollimas..
Piirivalvur autodokumente kontrollimas.. Foto: Raigo Pajula.

Siseminister Marko Pomerants ütles riigikogu infotunnis, et tal pole infot selle kohta, nagu oleks piirivalvurite palgarahas tekkinud 20 miljoni krooni suurune puudujääk.

Keskerakonna fraktsioon päris siseministrilt aru, kas vastab tõele nende teada olev informatsioon, et Politsei- ja piirivalveameti piiri valvamisega seotud isikkoosseisu palgafondis on tekkinud 20 miljoni kroonine puudujääk.

«Kui me räägime 2011. aasta eelarvest, siis eelarve koostamise protsess käib alles, mistõttu probleemi suurusest on väga raske rääkida käesoleval hetkel,» sõnas Pomerants vastuseks.

Ta rääkis ka, et Politsei- ja piirivalveameti järgmise aasta eelarve erineb tänavusest, sest sel aastal oli tegu ka organisatsiooni käivitamisega ja kummagi asutuse eelarved on olnud veel oluliselt rohkem üksteisest eraldatud.

«Nii et mul ei ole informatsiooni, et oleks tegemist 20 miljoni krooni suuruse puudujäägiga,» märkis Pomerants.

Siseminister lisas veel, et 2011. aasta eelarve kasvab tänavusega võrreldes väga vähe, näiteks päästeameti igapäevase tegevuse jaoks ette nähtud osa kasvab 1,6 protsenti.

«Mis meile kindlasti abiks saab olema investeeringute poole pealt, on seotud CO2 kvoodi müügiga - me saame töötingimusi parandada sellistes väiksemates depoodes, lisaks oma suurejoonelisematele ehitistele, mis meil on näiteks Jõhvis ja ka Narvas kerkimas,» lubas Marko Pomerants.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles