Politsei ei alustanud Ligi poja rünnaku osas kriminaalmenetlust

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Ligi.
Sander Ligi. Foto: Facebook

Politsei otsustas nii meedias avaldatud info kui muude asjaolude põhjal, et ei alusta kriminaalmenetlust seoses 10. mail Vabaduse väljakul väidetavalt toimunud kaklusega, kus sai viga ka haridus- ja teadusministri Jürgen Ligi poeg Sander Ligi.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder teatas, et politsei kontrollis meedias avaldatud infot, et 10. mail paar tundi pärast südaööd toimus Vabaduse väljakul väidetavalt kaklus Sander Ligi ja tema tuttava ning viie tundmatu inimese vahel. «Pärast asjaoludega tutvumist ja täiendava info kogumist jättis politsei kriminaalmenetluse alustamata, sest kuriteole viitav teave puudub,» märkis Põder.

Ta tõi välja, et politsei poole ei ole ükski väidetavalt kakluses osalenud inimene avaldusega pöördunud, samuti pole sellest teatanud ükski pealtnägija. Politsei võttis ühendust Sander Ligiga, kes kinnitas, et ei soovi juhtunu kohta menetluse alustamist ja ütles, et sai kakluses pindmisi vigastusi, mida arsti juures ei fikseerinud. Ühtlasi ei soovinud ta avaldada oma tuttava nime.

Politsei tuvastas, et haiglatesse pole ükski inimene seoses selle juhtumiga pöördunud ning samuti ei jäänud selline juhtum sündmuskoha turvakaamerate vaatevälja.

«Kui kahe seltskonna vahelise konflikti puhul ei ole asjaosalistel üksteisele hiljem pretensioone ja kui kellelegi ei tekitata raskemaid vigastusi, ei ole politseil kriminaalmenetluse alustamiseks üldjuhul alust. Selliste juhtumite puhul alustab politsei menetlust siis, kui mõni kõrvaline inimene tunneb end vägivallast ohustatuna või häirituna ja teatab rahurikkumisest politseile,» selgitas Põder.

Haridusminister Jürgen Ligi avaldas 10. mail sotsiaalmeedias pildi oma pojast, kes öösel rünnaku ohvriks langes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles