PPA-le ostetakse uus patrull-laev

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu nõukogu Schengeni hindamise töörühm tegi märkuse ka Eesti vananenud piirivalvelaevastiku kohta, mille üheks esindajaks on pildilolev Vapper.
Euroopa Liidu nõukogu Schengeni hindamise töörühm tegi märkuse ka Eesti vananenud piirivalvelaevastiku kohta, mille üheks esindajaks on pildilolev Vapper. Foto: Margus Ott

Siseministeerium valmistab ette politsei- ja piirivalveametile uue reostustõrjevõimekusega patrull-laeva ostmist, mis võiks kasutusele jõuda 2017. aasta lõpus.

Uus laev plaanitakse varustada kaasaegse tehnikaga ning see parandab oluliselt PPA seirevõimet, reageerimise kiirust ja ulatust. Uus laev asendatakse tänaseks vananenud alusega PVL-202 Kati, ütles siseministeeriumi pressiesindaja Toomas Viks. 

Riigihange laeva soetamiseks kuulutatakse välja tänavu teises kvartalis, leping on plaanis sõlmida kolmandas kvartalis. «Laev tarnitakse ning võetakse kasutusele 2017. aasta neljandas kvartalis,» lisas Viks.

Uus patrull-laev läheb maksma ligikaudu 14 miljonit. Laev ostetakse Euroopa ühtekuuluvusfondi toetusel, Eesti kanda jääb sellest 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles