Politsei tabas Saksamaal Eesti kodaniku 80 kilogrammi hašišiga

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kodanikult Saksamaal äravõetud 80 kilogrammi hašišit.
Eesti kodanikult Saksamaal äravõetud 80 kilogrammi hašišit. Foto: Müncheni tolliteenistus

Saksa politsei pidas koostöös Eesti maksu- ja tolliametiga Saksamaal kinni narkokulleri, kes oli 80 kilogrammi hašišiga teel Hispaaniast Eestisse.

Politsei pidas narkokulleri Baieri liidumaal Hofis kinni juba veebruaris, kuid uurimise huvides ei saanud juhtunut varem avalikustada. Saksa politsei teatas Eesti kodanikust narkokulleri tabamisest reedel, teatas Bayerischer Rundfunk.

55-aastane Eesti kodanik alustas oma narkolaadungiga teekonda Hispaaniast Malagast. Kuna Prantsusmaal oli samal ajal seoses kõrgendatud terroriohuga kõrgendatud kontroll, valis mees ebatavalise marsruudi – ta sõitis Hispaaniast laevaga Itaaliasse ja alustas sealt autoga teekonda Eestisse.

Eesti maksu- ja tolliamet andis Saksa kolleegidele võimaliku narkokulleri kohta vihje ning Saksa korrakaitsjad pidasid ta Hofi linnas kinni.

Mehelt tabatud hašiši THC kontsentratsioon on 25-protsenti, mis on ebatavaliselt kõrge. Tavaliselt on hašišis narkojoovet tekitava THC tase tunduvalt madalam.

Politsei on esitanud hašiši salakaubaveoga seoses kahtlustatavaks veel viis Eestis elavat isikut.

Eesti Maksu- ja Tolliameti pressiesindaja Mailin Aasmäe ütles Postimehele, et kuna tegemist on välisriigi kriminaalmenetlusega, ei ole EMTA-l võimalik seda kommenteerida. «Uudises kirjeldatud vihje edastamise näol on tegemist rahvusvahelise koostöö ja infovahetusega,» ütles Aasmäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles