Ilves: me ei saa Eestit koondada vaid nelja keskusesse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves.
Toomas Hendrik Ilves. Foto: Toomas Huik / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves ütkes täna Harjumaal kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaual peetud kõnes, et Eesti ei tohi vaid nelja keskuse ümber koonduda.

Ilves meenutas, et teenused peavad olema inimestele kõikjal võrdselt kättesaadavad ning riik peab avaliku halduse kujundamisel sellest lähtuma.

«Me eksitame ennast ja kõiki teisi, kui regionaalpoliitikast rääkides mõtleme vaid ääremaale või väikeste külade elule või Eesti saartele,» ütles Ilves.

«Meil tuleb oma tähelepanu pöörata ka linnadele, mis saavad olla oma piirkonna arengu vedajateks,» jätkas ta. «Ja siin ei pea ma silmas vaid Tallinna, Pärnut, Tartut ja Jõhvit, kuhu riigiasutused koonduvad.»

«Me ei saa Eestit koondada vaid nelja keskusesse. Seepärast räägin mina paljudest maakonnakeskustest ja kindlasti näiteks Narvast kui võimalikest tugevatest regionaallinnadest,» ütles president.

Kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlauas osalesid omavalitsusliitude juhid ja maavanemad ning ümarlaud arutas tegutsemist hädaolukordades, samuti kuulati regionaalministri ettekannet arengutest regionaalpoliitikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles