Neli kanget abipolitseinikku läheb piirivalvele appi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli abipolitseinikku asuvad piirivalvele appi
Neli abipolitseinikku asuvad piirivalvele appi Foto: Lõuna prefektuur

Sellest kevadest alustab Lõuna-Eestis tegutsemist abipolitseinike piirivalve rühm, kelle toel suurendatakse veelgi enam kogukonna turvatunnet piiriäärsel alal.

Rühma kuuluvad neli kanget meest: ekspolitseinik ja Setu prefekt Hillar Heil, maksu- ja tolliametnik Gunnar Kaaleste ning vennad Raivo ja Allan Kunst, kellest üks ettevõtja ning teine tegev päästeteenistuses. Rühma juhib Saatse kordoni vanempiiriametnik Siim Seim, teatas Lõuna prefektuur.

Lõuna prefektuuri vabatahtlike koordinaator Rainer Rahasepp kirjeldas, et need neli meest on kui lihast ja luust GPS-seadmed, kes tunnevad piiriäärset elu, inimesi, maastikku ja teedevõrgustikku nagu oma viit sõrme.

«„Esimesed koostöötunnid piirivalvuritega oleme läbinud, omavahel ka koostöövõimalusi arutanud. Sõelale on jäänud arvestatav hulk mooduseid, kuidas selline kange nelik saaks omalt poolt piirialal turvatunde hoidmisele kaasa aidata,» kirjeldas Rahasepp.

Rahasepp lisas, et kui politseitöös on abipolitseinike kaasamine saanud igapäevaseks nähtuseks ning koostöö sujub hästi, siis nüüd on tehtud esimesed sammud selleks, et vabatahtlike tegevus laieneks ka piirivalvevaldkonnale.

Nendel, kes soovivad vabatahtlikuna piirivalvurite tegevuses osaleda, tuleks endast märku anda Lõuna prefektuuri vabatahtliku tegevuse koordinaatorile aadressil rainer.rahasepp@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles