Kohus saatis 141 km/h kihutanud joobetunnustega juhi 20 päevaks arestimajja

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Politsei tuvastas eile Raplamaal lubamatult kiiresti sõitnud 33-aastasel mehel alkoholi tarvitamise tunnused ja ta ei omanud juhtimisõigust. Kohus määras politsei taotlusel talle karistuseks 20 ööpäeva aresti.

21. mail kell 18.24 peatas politseipatrull Raplamaal Märjamaa vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 57. kilomeetril sõiduauto. Peatamise põhjuseks oli see, et 90 km/h lubatud sõidukiirusega teelõigul mõõdeti auto kiiruseks 141 km/h, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Juhi kontrollimisel tuvastas politsei tal lubatud alkoholi piirmäära ületamise. Lisaks selgus, et 33-aastane mees juhtis mootorsõidukit, omamata vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigust, see oli tal karistusena selle aasta veebruaris ära võetud.

Meest on varem karistatud samalaadsete süütegude toimepanemise eest rahatrahvi ja juhtimisõiguse äravõtmisega. Kuna määratud rahatrahvid on tasumata ning ta on jätkuvalt toime pannud liiklusalaseid õiguserikkumisi, siis pidas politsei õigeks taotleda kohtult tema karistamist arestiga.

Kohus pidas taotlust põhjendatuks ja täna, 22. mail määrati Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas talle karistuseks 20 ööpäeva aresti, mis kuulub kohe täitmisele.

Rapla politseijaoskonna liikluspolitseiniku Olimar Merilaini sõnul peab politsei oluliseks, et süüteole järgneks kiire ja mõjus karistus. «Kui inimene on korduvalt samalaadseid rikkumisi toime pannud ja senised mõjutusvahendid ei ole soovitud tulemusi andnud ning inimene ei ole oma käitumisharjumusi muutnud, siis pean õigeks, et tuleb valida karmim võimalus tema mõjutamiseks,» ütles ta.

Politseinik avaldas lootust, et 20 ööpäeva on piisavalt pikk aeg, et oma tegude üle järele mõelda ja järeldused edaspidiseks teha. «Kombinatsioon kiiruseületamisest ja alkoholi tarvitanuna autojuhtimisest on väga ohtlik. Teada on, et paljud traagiliselt lõppenud õnnetused on seotud just nende eksimustega,» selgitas Merilain. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles