Kagu-Eestis võitis hanke kallimat teenust pakkuv prügifirma

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteiner.
Prügikonteiner. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Viies Kagu-Eesti vallas võitis prügiveo hanke Veolia Keskkonnateenused, mis pakkus piirkonnas levinuimate konteinerite tühjendamise teenust konkurendist hoopis kõrgema hinnaga.

Küll aga lubas võitja vedada ülisoodsa hinnaga selliseid konteinereid, mida piirkonnas praktiliselt ei leidu, vahendab ERR Uudised.

Selliseid vangerdusi võimaldab omavalitsustele välja töötatud hindamismetoodika, tänu millele on tarbijate huve eirav hanketulemus juriidiliselt täiesti korrektne.

Uued prügiveohinnad tähendavad selle kandi inimestele kahekordset väljaminekut – kui varem kulus kõige väiksema konteineri väljaveole 25, siis nüüd 60 krooni.

Veolia juhatuse liige Argo Luude rääkis, et Kagu-Eestis mõjutab prügiveo hinda eelkõige see, et lähim jäätmekäitluskoht on Torma prügila, mis asub piirkonnast kohati 200 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles