TJA: riik ei saa Kanal 2 protsesse kuidagi mõjutada

Meribel Sinikalda
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 uudistesaade.
Kanal 2 uudistesaade. Foto: Raigo Pajula

Tehnilise järelevalve amet (TJA) ütles Kanal 2 vabalevist lahkumise uudist kommenteerides, et äriühing on teinud otsuse majanduslikel kaalutlustel ning riik ei saa neid protsesse kuidagi mõjutada. 

«Kindlasti on see paljudele negatiivseks uudiseks, kuna väheneb oluliselt lihtsalt kättesaadavate telekanalite valikuvõimalus. AS-i Kanal 2 soov lahkuda vabast eetrilevist on äriühingu majanduslikel kaalutlustel tehtud otsus ja riik ei saa neid protsesse mõjutada,» ütles TJA avalike suhete spetsialist Anu Võlma ning lisas, et televisiooniteenuse osutamise levivormi valik sõltub suuresti meediateenuse osutaja ärimudeli valikust. 

Võlma sõnul on vabas eetrilevis televisiooniprogramme vaatavate inimeste hulga kohta antud erinevaid hinnanguid, mis osalt sõltuvad valitud metoodikast. «2015. aasta I kvartalis vaatas teleprogramme vabas eetrilevis hinnanguliselt 80 000 leibkonda ehk teleperet, see on ligi 13,6 protsenti elanikkonnast. Nende jaoks on vaba eetrilevi olnud seni ainus valikuvõimalus või eelistatuim valik. Vabas eetrilevis telekanaleid vaatavate inimeste osakaal on erinevate metoodikate alusel olnud viimasel ajal hinnanguliselt 12 – 15 protsenti,» kirjeldas Võlma, kui paljusid inimesi telekanali otsus mõjutab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles