Lätis tappis kurjategija Eesti elaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Läti piirilinnas Valkas tappis kurjategija neljapäeval Eesti elaniku, kelle surnukeha leiti prügikastist, kirjutab Valgamaalane.

Ajalehe kinnitusel levis kaksiklinna Valga-Valka Läti poolel neljapäeva varahommikul šokeeriv uudis, kui prügikastist leiti 20-aastase noormehe surnukeha. Praegustel andmetel oli tapariistana kasutatud nuga.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija ajakirjaniku Inga Karpova sõnul saabus teade juhtunust Valka politseile kella viie paiku hommikul. Laiba leidis üks inimene Rūjiena (Ruhja) tänaval mikrorajoonis asuvate viiekorruseliste majade vahelt prügikastist.

Paljud juhtunu üksikasjad on veel segased ja need peab välja selgitama uurimine. Ziemeļlatvija peatoimetaja Ingūna Johansone sõnas reedel, et ajalehele teadaolevalt oli tapetu Eesti elanik, kellel olid tihedad sidemed ka Lätiga. «Näiteks oli tema Facebooki-profiil Läti keeles. Ka tema tüdruksõber oli kohalike elanike sõnul läti rahvusest.»

Tüdruksõbraga võib Johansone sõnul olla seotud ka kuritöö. «Kinnitamata andmetel leidis mikrorajoonis aset noortevaheline tüli, mis puhkes armukadeduse tõttu. Tapja võis olla seal elava tüdruku endine kallim, tapetu aga praegune lähedane sõber.»

Sama kinnitas reedel sündmuskohal ka naabruses oleva korterelamu elanik, kelle sõnul käinud noormees seal ühe tüdruku juures. Midagi täpsemat naisterahvas rääkida ei osanud – öeldes, et juhtunu on kõigile paras šokk, kirjutab Valgamaalane.

Kuigi tagantjärele on selgunud, et noormeeste omavahelisest kaklusest põhjustatud lärmi kuulis mitu inimest, ei sekkunud tülisse praegustel andmetel keegi. «Mis veelgi õudsem – keegi isegi ei teatanud toimuvast politseile. Inimene lihtsalt löödi maha ja visati prügikonteinerisse – ta võis siis isegi veel elus olla. On hämmastav, kui ükskõiksed inimesed võivad olla: kõik mõtlevad millegipärast, et pole vaja sekkuda, pole vaja aidata...» oli ajalehe peatoimetaja juhtunust šokeeritud.

Nii palju kui Ziemeļlatvijal on õnnestunud uurida tapetu tausta, olnud tegu väga sõbraliku noormehega. «Meile on jäänud mulje, et ta oli alati rõõmus ja meeldiva käitumisega: eriti tüdrukute suhtes. See tagas talle nende hulgas ka küllaltki suure populaarsuse,» edastas Johansone.

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Maria Gonjaki sõnul tegeleb kirjeldatud juhtumi lahendamisega Valka politsei ja nende algatatud kriminaalasju ei ole Eesti politseil õigus kommenteerida.

Rūjiena (Ruhja) tänav asub Valka äärelinnas ja selle üks ots viib välja Valgamaa kutseõppekeskuse hoonetekompleksini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles