Saaremaal uimasteid müünud noored saavad tingimisi vangistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiin
Amfetamiin Foto: SCANPIX

Kuressaares astusid reedel kohtu ette kuus 17-25-aastast noort, kes saavad suure koguse amfetamiini vahendamise ja edasimüümise eest pika katseajaga tingimisi vangistuse, kirjutab Meie Maa.

Gerli Paju, Kadri Saart ja Erle Roosipuud süüdistatakse narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ja alaealisele edasiandmises, ning Tanel Lippu, Risto Tamme ja 17-aastast alaealist noormeest narkootilise aine suures koguses ebaseaduslikus käitlemises.

Risto Tamm vahendas möödunud aasta 30. detsembril Keilas Gerli Pajule, Kadri Saarele ja Erle Roosipuule suures koguses amfetamiini, kes tõid narkootikume Saaremaale toonasesse Kaarma valda, kus andsid edasi Tanel Lipule ning alaealisele. Kokku käis noorte käest läbi 20 grammi amfetamiini. Narkootilise aine kogust loetakse suureks, kui sellest jagub vähemalt kümnele inimesele joobe tekitamiseks. Amfetamiini puhul on taoline kogus 1,3 grammi, kirjutab Meie Maa.

Tanel Lipp saab vastavalt kokkuleppele karistuseks kolm aastat vangistust tingimisi nelja-aastase katseajaga, Risto Tamm üheaastase vangistuse tingimisi kaheaastase katseajaga ja 17-aastane noormees kolmeaastase vangistuse tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles