Vormsi lähedal päästeti merehätta jäänud kalamehed

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid
Kalurid Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Vormsi lähedal päästeti täna kolm merehätta jäänud kalameest, kellel paat paiskus lainetuse tõttu ümber.

Merevalvekeskusele anti täna kella 16 paiku teada, et Vormsi saare põhjaküljel asuva Suur-Tiuka laiu lähedal on paat kalastajatega ümber läinud. Paadil olnud kolm meest olid vees ja vajasid abi. Teate edastasid õnnetuspaiga lähedal kalastanud inimesed, kes kohe hädasolijatele appi suundusid, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetusse sattunud ja päästeveste kandnud kolm kalastajat aidati veest välja. Samal ajal asusid õnnetuspaiga poole teele Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad koos meedikuga. Merepäästjad võtsid veest välja aidatud kalastajad oma alusele ja meedik vaatas meeste tervisliku seisundi üle. 63-aastane mees toimetati alajahtumise tõttu haiglasse. Teised kaks meest meditsiinilist abi ei vajanud.

Meeste sõnul paiskus paat ümber tänu tugevale lainetusele. Õnnetusse sattunud kalastajad olid kained.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Vaima Valgu sõnul kuulub selle sündmuse õnneliku lahenemise eest tänu tähelepanelikele kaaskalastajatele, kes oskusliku ja kiire sekkumisega hullemad tagajärjed ära suutsid hoida. Samas paneb välijuht veele minejatele südamele, et ilmaprognoosi ja oma võimeid tuleb kriitiliselt hinnata. Kuna ilm on muutlik, peab merel olema valmis ka ootamatusteks.

«Meri nõuab liiklejatelt valmisolekut ootamatuteks ohtlikeks olukordadeks. Ohtudega mittearvestamise hind võib olla merel väga ränk,» kutsub välijuht inimesi üles ettevaatlikkusele.

Möödunud laupäeval toimus Hiiumaa lähedal õnnetus kahe kalale läinud mehega, kellest üks leiti uppununa merest ja teine suri hiljem haiglas. Ümber läinud paadi alt leiti ka meeste päästevestid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles