Arbetil tekkis lootus kiirelt paraneda

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gregor Arbet vigastas laupäeval kohtumises Lätiga õlga.
Gregor Arbet vigastas laupäeval kohtumises Lätiga õlga. Foto: Toomas Huik

Laupäeval Lätiga kohtumises õlga vigastanud Eesti korvpallikoondise tagamees Gregor Arbet käis eile haige liigesega uuringutel. Eesti koondise arsti Kalle Põdra sõnul osutus vigastus kardetust kergemaks.


«Kõik paistis tervena, õlas pole ühtegi rebendit,» rääkis Põder. «Ilmselt sai ta lihtsalt tugeva löögi, mis tekitas turse, ent pilt näitas, et liigeses pole isegi verd.»



Laupäevases EM-alagrupiturniiri mängus sai Arbet meeskonda aidata vaid seitse minutit. Seejärel maandus ta varumeeste pingile ega olnud võimeline sealt uuesti mängu sekkuma. Pühapäeval ennustas Põder, et Arbeti vigastus võis osutuda väga tõsiseks, ent uuringud tõid kergendust. Tohtri sõnul kujuneb haiget saanud koha ravimine siiski keeruliseks, kuna õlaliigesele on raske ligi pääseda.



Juba eile andis Arbet käele veidike koormust. «Praegu on raske öelda, millises seisus on ta teisipäeval või kolmapäeval,» nentis Põder. «Kui mitte kolmapäeval, siis nädala lõpus peaks ta juba mängima.»



Eesti koondis kohtub EM-valikturniiril kolmapäeval Makedooniaga ning laupäeval Portugaliga. Mõlemad mängud peetakse Tallinnas.



Homse vastasega asub Eesti tabelis võrdsel pulgal, mõlemal on kirjas võit ja kaotus. Kui Eesti soovib valikturniirilt otse edasi pääseda, tuleb Makedoonia kodus kindlasti alistada. Sama meeskonnaga kohtuti kahel korral ka möödunud suvel, siis võitis Tallinnas Eesti, ent otsustavaks osutunud mängus Skopjes kuulus ülekaalukas võit Makedooniale. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles