Kalastajad päästnud mehe kirjeldus: esimene veest leitu oli kohe minemas

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalurid
Kalurid Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Vormsi lähedalt kolm kalameest päästnud Taavi Toomara kirjeldab, et esimene veest leitu oli nii alajahtunud, et ei suutnud rääkida ega end õieti liigutada, kuid tänu tema märguandele teadsid päästjad veel kahte meest veest otsida.

Laupäeval Suur-Tiuka laiu juurest veest kolm meest päästnud paadiseltskonna liige Taavi Toomara kirjeldab kogemust Facebooki leheküljel «Mereturvalisus Lääne prefektuuris», vahendab Lääne Elu.

Toomara sõnul oli nende seltskond Vormsi põhjakülje all tuulehaugi püüdmas, kui märgati laine tagant mingit erkpunast objekti, mis lähemale sõites osutus päästevestiks vees hulpiva inimese seljas.

«Ta oli nii alajahtunud, et ei suutnud absoluutselt rääkida ega ennast liigutada. Kui küsisime, et mitu teid veel on, siis ta tohutu vaevaga suutis kaks sõrme püsti ajada,» kirjeldas Toomara.

Peale pikka sõitu hakkasid silma veel erksad värvid kaugelt laine tagant. «Lähemale jõudes nägime kahte meest oma ümber läinud paadist (täpsemalt öeldes jõepaadist) kinni hoidmas, mille nina oli 30 kuni 40 cm veest väljas.»

Ta nentis, et ehkki kõik lõppes õnnelikult, siis oli esimene veest leitud mees kohe-kohe minemas.

Pikemalt loe Lääne Elust.

Merevalvekeskusele anti laupäeval kella 16 paiku teada, et Vormsi saare põhjaküljel asuva Suur-Tiuka laiu lähedal on paat kalastajatega ümber läinud. Paadil olnud kolm meest olid vees ja vajasid abi. Teate edastasid õnnetuspaiga lähedal kalastanud inimesed, kes kohe hädasolijatele appi suundusid, teatas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja.

Õnnetusse sattunud ja päästeveste kandnud kolm kalastajat aidati veest välja. Samal ajal asusid õnnetuspaiga poole teele Haapsalu politseijaoskonna merepäästjad koos meedikuga. Merepäästjad võtsid veest välja aidatud kalastajad oma alusele ja meedik vaatas meeste tervisliku seisundi üle. 63-aastane mees toimetati alajahtumise tõttu haiglasse. Teised kaks meest meditsiinilist abi ei vajanud.

Õnnetusse sattunud kalastajad olid kained.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles