Sportlane kõndis üle Kaali järve

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabadussportlane Jaan Roose püstitas laupäeval Kaalis Eesti rekordi, mis seisnes 110 m pikkusel ja 2,5 cm laiusel lindil üle Kaali järve kõndimises. Lint ise oli 22 meetri kõrgusel.

Eesti rekordit oli uudistama tulnud üle paarisaja inimese, lisaks kohalikele oli turiste Soomest ja mujalt, kirjutab Saarte Hääl. 

«Üritusega jäin väga rahule,» ütles Jaan Roose. Ta tähendas, et ei oleks osanud oodata nii palju publikut. Lisaks tulid tema jaoks ootamatult kohale ka slackline’i (tasakaaluliini – toim) harrastajad Leedust ja Lätist, et proovida kõndida Kaali tasakaaluliinil.

Vaatamata sellele, et Jaan Roose põhitegevus on trikitamine slackline’il, on ta viimasel aastal rohkem keskendunud pika slackline’i (longline) kõndimisele. «Pargis on mul õnnestunud hõlpsalt 130 m pikkune liin paigaldada ja kõndida,» rääkis ta, lisades, et highline’i (kõrgustes) on ta saanud mõnel korral kõndida välismaal, sest Eesti maastik ei sobi selle jaoks.

Ka eelnev ettevalmistus oli Roose jaoks pargis pikkade tasakaaluliinide kõndimine. Paraku on pargis maapinna kohal kõndides 110 m palju kergem läbida kui kraatri kohal. Roose rääkis, et kõrgustes on hirm mingil määral alati suurim mõjutegur tasakaalu säilitamisel.

«Kaali liini kõndimise muutis raskemaks see, et läksin nii öeldes «külmalt» peale,» selgitas ta. Kui alguses oli Roosel mitu kukkumist, siis liini keskel sai ta tasakaalu paremini kontrolli alla ning kõndis ülejäänud poole ilusti lõpuni. Harrastajad naaberriikidest suutsid ainult alguses püsti saada ja kaugemale ei jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles