14-aastane rusikakangelane sai kohtus karistada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pidi koos emaga Kuressaares kohtusaali tulema kohtuotsust kuulama 14-aastane Karl, keda süüdistati korduvas teise inimese tervise kahjustamises ja valu tekitavas kehalises väärkohtlemises.

Energilist noormeest süüdistati selles, et eelmise aasta lõpus lõi ta Kallemäe koolis teisele poisile rusikaga pähe, tekitades valu ja tervisekahjustuse. Teisel juhul lõi ta samas koolis õpilasele rusikaga näkku ja seejärel jalaga näo piirkonda. Selle aasta märtsis vägivallatses ta aga Komandandi tänava noortekeskuses, lüües külastajale kolm korda rusikaga näkku, kirjutab Saarte Hääl.

Poisi karistuseks jäi kuus kuud vangistust tingimuslikult 18-kuulise katseajaga. Ühtlasi allutati ta Viru vangla järelevalveametniku juurde käitumiskontrollile. Katseajal ei tohi ta tarvitada alkoholi ega tarbida narkootikume ning peab liituma sotsiaalprogrammiga.

Korduvas kehalises väärkohtlemises süüdi mõistetud noormeest ootab peale tingimusliku vangistuse ka 300 euro suurune sunniraha. Nimelt otsustas kohus tema noorust arvestades vähendada seadusega ette nähtud sunnirahasummat 585 eurot ja ajatada see aasta peale. Seega peab Karli ema maksma igas kuus 25 eurot. Lisaks võib haigekassa sisse nõuda 53 eurot kannatanute ravikulusid.

Otsus jõustub 15 päeva pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles