Kohus vähendas elukaaslase surmanud mehe karistust

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tartu ringkonnakohus hindas elukaaslase surmanud mehe süü kuriteos ümber ning vähendas oluliselt talle varem mõistetud vanglakaristust.

Kohus tühistas Urmas Kohleri (59) süüdimõistmise mõrvas ja talle selle eest mõistetud 18-aastase vangistuse ning mõistis ta uue otsusega süüdi raske tervisekahjustuse tekitamisega ettevaatamatusest naise surma põhjustamises ja karistas teda 11-aastase vangistusega, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Ringkonnakohus märkis, et kohtu jaoks oli selles süüasjas keskseks küsimuseks mitte sedavõrd Kohleri süü isikuvastase süüteo toimepanemises, vaid see, kuidas kvalifitseerida süüdistatava tegevust kanntanu surma põhjustamises.

Nii nõustus ringkonnakohus maakohtu järeldustega selles, et tõendatud on Kohleri poolt kannatanule vigastuste tekitamine, mis põhjustasid hiljem tema surma, kuid tapmistahtluse tuvastamiseks tõsikindlad tõendid puuduvad.

Süüdistuse järgi lõi Kohler 2014. aastal ajavahemikus 9. juuli kell 17 kuni 10. juuli kell 2.30 oma elukaaslast mitu korda vastu pead, mille tagajärjel suri naine saadud vigastustesse kohapeal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles