Riik hakkab uurima korruptsiooni meditsiinis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Uuringud näitavad, et enim puutuvad inimesed korruptsiooniga kokku meditsiinis ning selle tagamaade selgitamiseks tellis justiitsministeerium Tartu Ülikoolilt uuringu.

Justiitsministeerium tellib regulaarselt korruptsiooniuuringuid, millega uuritakse, kus ja kuidas tajuvad Eesti elanikud korruptsiooni. Ministeeriumi kriminaalteabe ja analüüsi talituse juhataja Mari-Liis Söödi sõnul näitavad nii 2006. kui ka 2010. aastal tehtud uuringud, et just tervishoid on üks peamisi valdkondi, kus inimesed on endi väitel korruptsiooniga kokku puutunud.

«Kuna nendest uuringutest aga ei selgu, mida inimesed selle all täpsemalt mõtlevad või kuidas nad on sellega kokku puutunud, otsustasimegi läbi viia eraldi uuringu, et nendele küsimustele vastuseid saada,» ütles Sööt Postimees.ee´le.

Projekti eesmärk on saada ülevaade raviarvetega seotud pettuste ulatusest ja levikust; haigekassa finantseeritavate teenuste kasutamisest erapraksises; ning meditsiinitehnika soetamisega seotud riskidest ja nende maandamisest haiglates.

Uuringut teostab Tartu Ülikool ning see peaks valmima 2011. aasta sügiseks. Projekti maksumuseks on 450 000 krooni ning seda rahastatakse Euroopa Liidu fondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles