Rõivas USA Kongressi senaatoritele: Eesti on valmis võõrustama USA pataljoni

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas tänasel kohtumisel.
Peaminister Taavi Rõivas tänasel kohtumisel. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas kinnitas tänasel kohtumisel USA Kongressi Senati relvajõudude komitee delegatsioonile, et USA toetus Eesti julgeolekule läbi aegade on hindamatu, ning ta tegi ettepaneku suurendada USA kohalolu pataljoni suuruse üksuseni.

«USA ja Euroopa liitlaste nähtav sõjaline kohalolek on väga oluline regiooni julgeoleku tagamisel,» ütles Rõivas kohtumisel USA Kongressi senaatoritega ja lisas, et Eesti hindab ameeriklaste selget pühendumist kogu NATO territooriumi kaitsesse. 

Peaminister tänas senaatoreid otsuse eest eraldada ka 2016. aastal USA kaitse-eelarves ressursse Ida-Euroopa julgeoleku tugevdamiseks, sealhulgas Ämari lennubaasi arendamiseks.

Senaatorid tunnustasid Eestit meie pühendumise eest panustada kaks protsenti SKT-st kaitsekuludele, millele lisanduvad veel liitlasvägede kohaloleku ja treeningutega seotud kulud.

Peaminister Rõivas kinnitas USA senati relvajõudude komitee delegatsioonile, et kavatseb rõhutada julgeoleku tähtsust ning vajadust kulutada kaks protsenti riigikaitsele oma Euroopa kolleegidele.

Peaminister ja USA senaatorid arutasid ka energiajulgeoleku, küberkaitse ja Atlandi-ülese vabakaubanduslepingu teemadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles