Sirendi ei usu Rahvaliidu pääsu riigikokku

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Sirendi
Arvo Sirendi Foto: Mihkel Maripuu

Esmaspäeval Rahvaliidust välja astunud partei endine ajutine esimees Arvo Sirendi kahtleb, kas erakond suudab kevadistel parlamendivalimistel nõutava viie protsendi künnise ületada ning riigikokku pääseda.

Erakonna eelmisel esmaspäeval toimunud volikogu istungit meenutas Sirendi Vikerraadio saates «Reporteritund» väga negatiivses toonis. «Kolm tundi toimus sisutut jauramist, keegi tahtis tõestada, et volikogu esimees ei kõlba ja Juhan Aare on ka kõlbmatu.»

«Erakonna juhtkond komplekteeriti juhuslikest inimestest, nad polnud harjunud koostööd tegema,» arutles Aare, miks erakonnal on suve lõpul ja sügise alul tekkinud suured sisetülid.

«Ka avaldusse kirjutasin, et Rahvaliit pole kaugeltki see, kuhu omal ajal astusin,» kurtis Sirendi.

«Väljastpoolt tulnud rünnakud muutusid tugevaks, kuna ilmselt peetakse Juhan Aaret tugevaks konkurendiks,» leidis Sirendi.

«See mõte tekkis mul endal ka peas, et Rahvaliitu hoitakse koos, et saada kätte riigipoolne toetus ja siis nelja tuule poole laiali minna. Aga ma pole selles kindel, sest seal on noori ambitsioonikaid inimesi, kes ei taha end narriks teha,» avaldas veteranpoliitik lootust.

«Arvan, et valimistel nad siiski nimekirja välja panevad, aga mul on vähe usku, et nad künnise ületavad. Algul oli usk tugev, asi hakkas väga hästi minema, kui mõelda üksmeelele ja vaimustusele suvisel kongressil, kus Juhan Aare tugeva mandaadi sai. Siis tekkisid ebameeldivused, ilmselt ei osatud ka õieti suhelda,» sõnas Sirendi.

«Mina vist mingil juhul tagasi ei võta oma lahkumisavaldust, aga mul oleks hea meel, kui nad saaksid riigikokku sisse,» lõpetas Rahvaliidu endine esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles