MTÜ Pagulasabi: Der Spiegeli pakutud pagulasnumber oli ilmselt testarvutus

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased.
Pagulased. Foto: SCANPIX

MTÜ Eesti Pagulasabi juhatuse esimehe juhatuse esimehe Eero Jansoni sõnul oli Der Spiegeli eile välja pakutud Eesti pakutud pagulaskvoot ligi 10 000 põgenikku ilmselt testarvutus.

«Der Spiegel on nähtavasti teinud testarvutuse, mis saaks siis, kui jagaksime kõik varjupaigataotlejad kvoodi alusel Euroopa Liidu liikmesriikide vahel ära. See ei ole aga üleüldse Euroopa Komisjoni praegune ettepanek, mis näeb hoopis ette Euroopa Liidu sisest ümberpaigutamist erakorralise meetmena suure põgenike sissevoolu korral,» ütles Janson.

Tema sõnul kavatsetakse prooviks hoopis EL-i siseselt ümber paigutada 40 000 varjupaigataotlejat, mis teeb praeguse kvoodi järgi Eesti jaoks ca 700 inimest, kelle taotlusi tuleb hakata menetlema. Eesti kvoot on 1,76 protsenti varjupaigataotlejatest.

Janson lisas, et jutt käib kindlatest gruppidest, tõenäoliselt Süüria ja Eritrea kodanikest, kelle pagulasena tunnustamise protsent on kõrge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles