Üleskutse: kuidas mujal riikides välismaalastele riigikeelt õpetatakse?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõrkeelte klass
Võõrkeelte klass Foto: Elmo Riig / Sakala

Postimees kogub lugejate kogemusi: kas olete välismaal elades riigi kulul või soodsalt sealset keelt õppida saanud? On sellest teile sisse elamisel abi olnud? Millised on olnud muud programmid või toetused, mida asukohariigilt olete saanud?

Postimehe eilsest artiklist selgus, et Eesti pakub pagulastele tasuta eesti keele õpet seni, kuni nad on töötud, tööle asudes tuleb keeleõpingute eest ise tasuma hakata.

ETV saatejuht Hannes Hermaküla, kes on ise Nõukogude Liidu ajal pagulane olnud ja pärast neli kuud Euroopa pagulaslaagrites elamist Ameerikasse läks, meenutas täna ETV hommikuprogrammis «Terevisioon» oma kogemust. «Mäletan, et kohe kui Ameerikasse läksime, pandi meile peale tööotsimise sotsiaalne programm, et nii kaua, kui saime riiklikku abi, pidime keeleõppes käima,» rääkis Hermaküla.

«See oli põnev ka, sest võõras ühiskonnas sa käid algul käed taskus ringi, vaatad, kui ilus maa see on, ei ole kaasa haaratud kogu sealsest elust, tööd ei ole. See oli põnev programm ESL (English as a Second Language), kuskil kohalikus kolledžis me käisime ja ootasime kohe sinna minekut,» kirjeldas saatejuht.

Hermaküla rõhutas, et kohaliku keele oskus on igale pagulasele väga oluline. 

Ootame teie kogemusi selle loo kommentaaridesse või aadressile merike.teder@postimees.ee!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles