Rõivas: Eesti ei saa nõustuda Euroopa Komisjoni kvootidega

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: Liis Treimann

Peaminister Taavi Rõivas ütles tänast Euroopa Komisjoni ettepanekut kommenteerides, et Eesti sellega ei nõustu, kuna see põhineb ebaloogilisel arvutusel.

«Eesti positsioon ei ole muutunud - meie hinnangul peavad liikmesriigid saama ise otsustada, kui palju pagulasi nad on valmis vastu võtma. Õiglane on võtta arvesse riigi suurust ja võimekust,» kommenteeris Rõivas, kelle kinnitusel kujundab valitsus oma seisukoha juuni keskel.

Ta kinnitas samas, et Eesti ei saa nõustuda Euroopa Komisjoni kohustuslike kvootidega, sest see põhineb ebaloogilisel arvutusel. Samas nentis Rõivas, et Eesti ei saa Vahemereäärset kriisi ka lihtsalt pealt vaadata, tuleb aidata.

Euroopa Komisjon esitas täna ettepanekud rändekava rakendamiseks, mille järgi paigutatakse kahe aasta jooksul Eestisse ümber 443 varjupaigataotlejat Itaaliast ja 295 Kreekast, sama aja jooksul Eestisse ümberasustavate inimeste arv on 326.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles