Helme: nõustudes peaks Eesti hakkama igal aastal suurel hulgal immigrante vastu võtma

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) on seisukohal, et praegune Euroopa Komisjoni ettepanek on nõustumise korral Eesti rahvuslikule püsimajäämisele ohtlik.

«Konservatiivne Rahvaerakond rõhutab, et valitsus ei tohi mitte mingil juhul nõustuda immigratsiooniteema nihkumisega Eesti riigi kontrolli alt Brüsselisse. Muu hulgas ei tohi Eesti nõus olla nö vabatahtlikult Euroopa Liidu sees ümberjaotatavate immigrantide vastuvõtmisega,» teatas EKRE.

Erakonna esimees Mart Helme lisas, et  praegune Euroopa Komisjoni poolt välja pakutav süsteem tähendaks, et Eesti peaks hakkama suurel hulgal immigrante vastu võtma igal aastal, mitte lihtsalt praegu.

«Nende arvukus kasvab progresseeruvalt ja ühtlasi kasvab progresseeruvalt ka koormus meie maksumaksjatele,» lisas Helme.

Helme väitel ei kannata jutt Euroopa solidaarsusest kriitikat. «Needsamad Lääne-Euroopa riigid, kes soovivad enda jaoks probleemiks muutunud immigrante meile nüüd sunniviisiliselt asustada, võtsid aastaid neid omal algatusel ja vabatahtlikult vastu. Meil puudub igasugune moraalne vastutus käesoleva olukorra tekkimise ees,» arvas Helme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles