Galerii: presidendi vastuvõtu kujud müüdi 6440 euro eest maha

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Marko Mäetamme loodud ja Eesti vabariigi 97. sünnipäeva pidulikku vastuvõttu kaunistanud figuurid müüdi täna toimunud heategevuslikul oksjonil kokku 6440 euro eest.

SA Aitan Lapsi ja Eesti Kunstimuuseumi poolt korraldatud heategevuslikul oksjonil läks enampakkumisele 15 vahtplastist ja läbipaistvast akrüülist jalgadega figuuri, mis kaunistasid 24. veebruaril Jõhvi kontserdimajas toimunud presidendi vastuvõttu.

Ühe kuju alghind oli 150 eurot. Kõige kallimalt müüdi figuur «härra hiir ja preili kass» hinnaga 870 eurot.  Lisaks tulid müüki Eesti vabariigi 97. sünnipäeva dekoratsioonidest taaskasutamise käigus valmistatud kinkekotid, mille on õmmelnud Merimetsa Tugikeskuse erivajadustega inimesed. 

Kumus toimunud oksjoni tulu läheb SA Aitan Lapsi ja Eesti Kunstimuuseumi veebruaris alguse saanud ühisprogrammi «Aitan Lapsi kunsti juurde» toetuseks.

«Heategevusprogrammi laiem eesmärk on pakkuda lastele tasuta kultuurielamusi, sh suurendada noorte huvi kunsti vastu. Koostöös Eesti Kunstimuuseumiga olemegi loonud spetsiaalse haridusprogrammi, mille raames on kõikidel lastel võimalik tasuta külastada erinevaid muuseume,» ütles SA Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal.

«Kui mulle pakuti võimalust korraldada selline oksjon ja toetada sellega lapsi, siis ma olin kohe nõus. Mul on tunne, et täiskasvanud on lastele pidevalt midagi võlgu – nii aega kui tähelepanu – ja meil läheb mitu eluaega, et seda tagasi teha,»  ütles kunstnik Marko Mäetamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles