Kohver toimetatakse lähipäevil Pihkvasse

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver 2. aprillil Moskvas Lefortovo rajooni kohtus.
Eston Kohver 2. aprillil Moskvas Lefortovo rajooni kohtus. Foto: Jaanus Piirsalu

Moskvas Lefortovo vanglas kinnihoitava Eston Kohvri advokaadi Jevgeni Aksjonovi sõnul toimetatakse kaitsepolitseinik lähipäevil Pihkvasse, kus toimub tema üle kohtuprotsess.

Kohvrit ootab ees järgmisel teisipäeval Pihkva oblastikohtus tema süüasjaga seoses istung, kus ta peab isiklikult kohal viibima. «Seal tehakse siis otsus, kas pikendada tema vahi all pidamise aega, mis lõpeb 5. juunil,» lausus Aksjonov.

Milllal täpsemalt toimetatakse vahi all viibiv Kohver Moskvast Pihkvasse, ei osanud advokaat öelda. «Täpsemat teavet mul praegu ei ole, ent enne 2. juunit peab ta seal siiski kohal olema ehk siis lähipäevil on oodata ümberviimist.»

Aksjonov lisas, et kohtuprotsess praegu Lefortovos kinnipeetava Kohvri üle tuleb kinnine.

Prokuratuur on esitanud Kohvrile süüdistuse spionaažis, Vene riigipiiri ebaseaduslikus ületuses ning relva salakaubaveos.

Eesti kaitsepolitsei teatas mullu 5. septembril, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Venemaa Föderaalne Julgeolekuteenistus FSB teatas sama päeva õhtul, et operatiivtöötajad pidasid Kohvri kinni Venemaa poolel Pihkva oblastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles