Lauristin: pagulasi ei tohi vaadata kui tohutut massi, kes pannakse kõik ühte kohta

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Lauristin
Marju Lauristin Foto: Mihkel Maripuu

Euroopa Parlamendi liige Marju Lauristin (Sotsiaaldemokraatlik Erakond) rääkis eilses ETV saates «Foorum», et vabatahtlikkus pagulaste vastuvõtmisel ei tööta, mistõttu otsustaski Euroopa Komisjon kvootide kasuks.

«Ma arvan, et see otsus, mis komisjoni poolt tuli, et minna kvootidele, ei tulnud ka kergelt, sest on selge, et suur osa liikmesriike ju kvoote ei poolda,» rääkis Lauristin saates.

Kui saatejuht küsis, kuhu Eesti põgenikud peaks paigutama, ütles Lauristin, et need arvud ei ole tegelikult üle mõistuse suured.

Euroopa Komisjon esitas eile ettepanekud rändekava rakendamiseks, mille järgi paigutatakse kahe aasta jooksul Eestisse ümber 443 varjupaigataotlejat Itaaliast ja 295 Kreekast, sama aja jooksul Eestisse ümberasustavate inimeste arv on 326.

«326 on üks paras maakoolitäis. Kui me jagaks nad laiali, nii nagu oleks inimlik, eri kohtadesse, neil oleks pered, kes tahavad tegeleda, 1-2 pere kaupa üle eesti, siis me ei märkakski, et nad siin oleks. Tähtis oleks see, et me vaataks neid kui üksikinimesi, mitte kui tohutut massi, mis tuleb ja pannakse ühte kohta,» rääkis Lauristin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles