Kaja Kallas põgenikest: meil on neid tegelikult vaja (13)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Europarlamendi saadik Kaja Kallas rääkis eilses ETV saates «Foorum», et pagulaste vastuvõtmise debatis võiks silmas pidada ka seda, et Euroopa, sh. ka Eesti ühiskond vananeb.

«Debatti võiks avada selles küsimuses, et kui me vaatame Euroopat laiemalt, siis meil on vananev ühiskond, ka Eestis on vananev ühiskond. Meil on töökätepuudus aastaks 2025 - uuringute järgi on 23 miljonit alla 45-aastast töökätt puudu. Kas neid kahte asja ei saaks ühendada omavahel ja tuua siia majanduslikku mõõdet?» küsis reformierakondlane ja Euroopa saadik Kaja Kallas.

«Kui lugeda uuringuid pagulaste integratsioonist, siis tegelikult tuleb välja, et sellel võib olla majanduse kasvule ja tööhõivele positiivne mõju. Meil on neid tegelikult vaja,» arvas Kaja Kallas.

«Need inimesed aitavad lahendada neid probleeme, mis Euroopal varem või hiljem kätte jõuavad,» lisas ta.

Euroopa Komisjon esitas eile ettepanekud rändekava rakendamiseks, mille järgi paigutatakse kahe aasta jooksul Eestisse ümber 443 varjupaigataotlejat Itaaliast ja 295 Kreekast, sama aja jooksul Eestisse ümberasustavate inimeste arv on 326.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles