Rõivas kutsus Soome tulevase peaministri Eestisse

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipilä.
Juha Sipilä. Foto: SCANPIX

Peaminister Taavi Rõivas helistas täna Soome tulevasele peaministrile Juha Sipiläle, õnnitles teda valitsuskõneluste lõpetamise puhul ja kutsus ta Eestisse külla.

Rõivas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et huvitaval kombel võttis Soome uue valitsuse kokkupanek pea sama kaua aega kui Eestis. «Huvitav on ka näha seda, et Soome uue valitsuse poliitikas on Eesti valitsuse plaanidega märkimisväärseid sarnasusi, nii et tasub kindlasti tutvuda meie põhjanaabrite programmiga,» lausus ta.

Tema sõnul on Soome majanduse seis Eestiga võrreldes mõnevõrra keerulisem. «Baastase on loomulikult kõrgem, aga väljavaadete osas nad on märksa murelikumad ja viimastel aastatel on ju ka kasv olnud aeglane,» ütles Rõivas, kelle sõnul on Soome valitsus seadnud väga konkreetseid eesmärke, et nendele väljakutsetele vastata.

Ta tõi esile, et nagu Eestis vaadatakse ka Soome koalitsioonilepingus suuri väljakutseid, samuti on võetud tema sõnul suund vähendada tööjõumakse ja rohkem maksustada kahjulikku tarbimist. Seejuures nimetas ta tubakaaktsiisi, sõidukite maksustamismuudatusi ja saastamist puudutavaid tegevusi.

Rõivas lisas, et ootab Sipilät võimalikult ruttu Eestisse külla, et riikide väga hea koostöö jätkamist detailsemalt arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles