Mikser: meil on Ukrainalt palju õppida

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Sven Mikser kohtumisel oma Ukraina kolleegi kindral Stepan Poltorakiga.
Kaitseminister Sven Mikser kohtumisel oma Ukraina kolleegi kindral Stepan Poltorakiga. Foto: Kaitseministeerium

Kaitseminister Sven Mikser arutas täna Leedus Panevežyses kohtumisel oma Ukraina kolleegi kindral Stepan Poltorakiga julgeolekuolukorda Ukrainas ja võimalusi kahepoolse kaitsekoostöö tihendamiseks.

Mikser kinnitas Eesti igakülgset toetust Ukrainale, kes oma territoriaalse terviklikkuse eest võideldes kaitseb ka meie väärtusi, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

«Meil on sarnased eesmärgid ja väärtused, aga paraku ka sarnased julgeolekumured,» ütles Mikser. «Kuigi on palju valdkondi, kus meie saame Ukrainale toeks olla, saame ka Ukrainalt palju õppida.»

Kohtumisel tänas Ukraina kaitseminister Eestit osutatud abi eest ja kaitseministrid kaardistasid koostöövaldkonnad, millega edasi minna. Lisaks heale koostööle küberkaitses ja sõjameditsiinis lepiti kokku pioneerialase väljaõppe koostöö laiendamises ja maavägede väljaõppealases koostöös.

Kindral Poltorak avaldas soovi õppida Eesti kogemustest reservväe väljaarendamisel, vabatahtlike kaasamisel ja mobilisatsioonisüsteemi väljaehitamisel. «Eesti on teinud õigel ajal õigeid otsuseid, eelkõige oma reservväe süsteemi arendamisel,» sõnas Ukraina kaitseminister.  

Ukraina kaitseminister kutsus Mikseri visiidile Kiievisse, et anda põhjalikum ülevaade Ukraina eest seisvatest väljakutsetest ja veelgi tihendada koostööd erinevates valdkondades.

Lisatud foto: Kaitseminister Sven Mikser ja Ukraina kaitseminister kindral Stepan Poltorak täna Panevežyses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles