Jõerüüt: Rõivas võiks pagulaste osas nõu küsida eurosaadikutelt

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Jõerüüt
Jaak Jõerüüt Foto: Elmo Riig / Sakala

Mitmes riigis suursaadikuna töötanud endine poliitik Jaak Jõerüüt arvas, et peaminister Taavi Rõivas võiks pagulaste teemal nõu küsida Eesti saadikutelt europarlamendis.

Jõerüüt rääkis, et vaatas eilset «Foorumi» saadet ja talle jäi mulje, et Eesti eurosaadikutel, kes saates osalesid, on väga palju informatsiooni selle kohta, mida juba on ette võetud ja mida kavatsetakse teha pagulaskriisis kompleksselt, vahendas ERR Uudised.

«Kutsugu Taavi Rõivas need kuus eurosaadikut Tallinnasse ja tehku nendega koos üks tõsine omavaheline nõupidamine, mul jäi nende inimeste jutust selge mulje, et see teadmine, mis tegelikult juba toimub, mida võetakse ette ja kuidas mõeldakse, on seal (Brüsselis - toim) väga hea, nemad oleksid praegu selles küsimuses ideaalsed eksperdid ja ühenduse pidajad,» ütles Jõerüüt ETV saates «Kahekõne».

Jõerüüdi hinnangul on esile kerkinud pagulaste küsimus üks tõsisemaid ja pikaajalisemaid protsesse, millega Eestil tuleb tegelda.

Ta soovitas Eesti inimestel üle saada emotsionaalsest üllatusest, mille pagulasteema tekitas, sest Euroopas on see üleval juba ammu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles