Rõivas ennustab IRLi juhivalimisel edu Margus Tsahknale

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna ja Taavi Rõivas.
Margus Tsahkna ja Taavi Rõivas. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas leiab, et Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) järgmise nädala lõpus toimuvatel juhivalimistel on praegusel sotsiaalkaitseministril Margus Tsahknal suuremad võimalused kui tema vastaskandidaadil Jaan Männikul.

Rõivas ütles täna Vikerraadio otsesaates «Stuudios on peaminister», et tal pole kohane ühe või teise erakonna juhikandidaate kommenteerida. Siiski kaldub ta enda sõnul arvama, et Tsahknal on 6. juunil toimuval suurkogul mõnevõrra suuremad šansid. «Kui poliitikavaatlejana hinnata, siis mul on mulje, et see esimehevõitlus on vähem tasavägine kui sotsiaaldemokraatidel,» ütles ta.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond peab üldkogu juba homme, kui valitakse kaheks aastaks ametisse esimees, aseesimehed ja juhatus ning revisjonitoimkonna, põhikirja- ja programmitoimkonna, valimistoimkonna ja aukohtu uus koosseis.

Rõivas kinnitas raadiosaates, et on valmis tegema erakonna uue juhiga koostööd, olenemata sellest, kas esimeheks saab partei praegune juht Sven Mikser või senine aseesimees Jevgeni Ossinovski. Tema sõnul on mõlemad kandidaadid leidnud, et sotsiaaldemokraatidel on võimalik oma lubadusi ellu viia valitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles