Simson: riigikogu esitagu küsimusi

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ja parlamendi Eesti-USA saadikurühma esimehe Kadri Simsoni arvates peaks riigikogu esitama küsimusi Ühendriikide saatkonna vaatlusüksuse tegevuse kohta.

Simsoni sõnul ei ole tema riigikogus oleku ajal tema kuuldes sellisest üksusest juttu olnud. «Samas igaüks, kes oskab järeldusi teha, saab aru, et see, mida USA saatkonnal on võimalik teha põhjamaades, on kindlasti võimalik teha ka Eestis,» kommenteeris ta.

Keskerakonda kuuluv poliitik lisas: «Riigikogus on mitu spetsiifilist komisjoni, kes peaksid vaatlusüksuse küsimusega nüüd tegelema. Esiteks peaks põhiseaduskomisjon kontrollima, kas Eesti kodanike põhiõigused on ikkagi kaitstud. Loomulikult õiguskomisjon: millised need kokkulepped Eesti ja USA vahel on, milliseid vastutulekuid on tehtud ja kas selle kõige juures on kinni peetud kõigist Eesti seadustest?»

«Kindlasti tekib ka julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjonil nüüd õigustatud küsimus, kuidas nad saavad teostada parlamentaarset kontrolli, kui neile räägitakse ainult seda, mida neile räägitakse, ja rääkimata jäetu on pime ala. See on eksistentsiaalne küsimus - kas neist üldse tolku on?» ütles Simson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles