Läti uudisteagentuuri tabas küberrünnak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini. Foto: SCANPIX

Läti uudisteagentuuri LETA servereid tabas eile õhtul küberrünnak, misjärel katkes juurdepääs uudistevõrgu veebisaidile www.leta.lv mitmeks tunniks.

LETA teatel kella 18.30 paiku alanud rünnaku tekitatud probleemid lahendati umbes südaööks tänu ettevõtte IT-töötajatele ja Läti kaitsepolitsei abile.

Ründajad kasutasid nn denial of service ehk DOS-meetodit, millega saadetakse rünnatavale serverile tohutu hulk infopäringuid, misjärel ei suuda server infotulvaga hakkama saada ja teenuse pakkumine muutub võimatuks. Päringud tulid üheaegselt paljudest arvutitest, kusjuures arvutite omanikud ei olnud sellest ise teadlikud.

«Suhtume säärasesse rünnakusse vaid mõni päev enne parlamendivalimisi väga tõsiselt. Oleme kindlad, et rünnaku organiseerijate jälitamine ei võta kaua,» ütles LETA juhatuse esimees Martins Barkans.

LETA kavatseb Läti võimudel paluda küberrünnaku osas alustada kriminaalmenetlust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles