6. klassis õppiv roolijoodik mõisteti pokri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eile määras kohus 5-päevase aresti 17-aastasele noormehele, kes vaatamata juhtimisõiguse puudumisele istus autorooli joobes seisundis.

Pärast kohtuotsuse jõustumist peab noormees katkestama õpingud kuuendas klassis ja suunduma arestikambrisse karistuseks määratud päevi kandma.

7. augusti õhtul märkasid politseinikud Lääne-Virumaal Rägavere vallas aeglaselt ja ebakindlalt liikuvat sõiduautot Nissan, millele anti peatumismärguanne. Politseinikele lähenedes aeglustas autojuht hoo, kuid siis lisas gaasi ja sõitis edasi. Sõiduki edasise liikumise tõkestas teine eespool olnud politseipatrull.

Autoroolis olnud 17-aastasel noormehel puudus sõiduki juhtimisõigus ja lisaks tuvastati tal alkoholijoove. Sõidukis viibis peale juhi veel kuus inimest. Noormees tunnistas, et jõi sõbra juures saunas õlut ja kuna ta oli seltskonnast kõige kainem, siis asus autot juhtima.

Noormehel on ka varasemalt politseiga tegemist olnud, kuid talle karistuseks määratud rahatrahvid on jäetud tasumata.

«Rahatrahvid ei hirmuta noormeest ega pane teda õiguskuulekalt käituma. Oma teoga pani noormees ohtu eelkõige enese kui ka oma semude elud, seetõttu taotles politsei talle karmimat karistust, milleks on aresti kohaldamine,» ütles Rakvere politseijaoskonna kohtuväline menetleja Ave Uue.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles