Purjuspäi üliraske õnnetuse põhjustanud juht võeti vahi alla

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna võttis kohus Põhja ringkonnaprokuratuuri taotlusel vahi alla 39-aastase mehe, keda on alust kahtlustada eile õhtul Tallinn-Narva maantee 19. kilomeetril toimunud üliraske liiklusõnnetuse põhjustamises.

Ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul taotles prokuratuur kohtult kahtlustatava vahistamist, kuna tunnistajate ütluste kohaselt ületas ta suurel määral lubatud sõidukiirust ning oli varasemalt tarvitanud alkoholi.

Prokuröri sõnul kahtlustatakse meest kõige raskema liiklusalase kuriteo toimepanemises, mille tagajärjel sai väga raskelt viga ühekuune beebi.

Lisaks sellele on mees ka varem toime pannud sarnaseid rikkumisi.

Põhja prefektuuri avariiteenistuse vanema Tanel Pajumaa sõnul ei saa kirjeldatud juhtumist rääkida kui klassikalisest liiklusõnnetusest. «Kõik uurimise esmased asjaolud viitavad sellele, et teisele autole tagant otsa sõitnud autojuht tekitas teadlikult liiklusseaduse eiramisega soodsa pinnase avarii tekkimiseks. Politsei teeb küll iga päev tööd selle nimel, et kaitsta liiklejate elu ja tervist, ent paraku ei saa ainult järelevalvega liikluses osalejate ellujäämist garanteerida. Seda saavad teha vaid liiklejad ise, kui sõidavad alati kaine peaga, kasutavad turvavarustust ning valivad õige ja ohutu sõidukiiruse, ei tegele kõrvaliste asjadega ning suunavad kogu oma tähelepanu vaid sõiduki juhtimisele. Samuti on oluline sellist tegutsemist nõuda ka oma lähedastelt ja tuttavatelt,» ütleb Pajumaa.

39-aastast Kristianit kahtlustatakse mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud inimesele raske tervisekahjustus ehk karistusseadustiku paragrahvi järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises. Kohtus süüdimõistmisel võib sellise teo eest karistada kuni viieaastase vangistusega.

Reede hilisõhtul kell 22.54 juhtus õnnetus Tallinna-Narva maantee 19. kilomeetril, kus kahtlustatava juhitud Audi A4 sõitis tagant otsa Narva poole liikunud Opel Vectrale.

Kokkupõrke tagajärjel Audi kaotas juhitavuse ning sõitis üle vastassuunavööndi kraavi ja paiskus katusele, sõiduauto Opel paiskus löögist parempoolsesse teeserva. Audi juht ja Opelis viibinud 32-aastane Marion ning ühekuune ja 5-aastane laps toimetati Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Selle aasta jooksul on politsei pidanud kinni 3000 alkoholi tarvitanud autojuhti. Joobes juhtide süül on saanud viga 60 ning hukkunud kolm inimest.

Korrakaitsjad on pidanud kinni ka üle 17 000 kiiruseületaja, neist kõige enam rikkujaid, kes on juhtinud autot lubatust kiiremini kui 40 km/h.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles