Kaitseliit: Moskva must nimekiri näitab meie head tööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu laskevõistlus
Kaitseliidu laskevõistlus Foto: Rein Säinas / Valgamaalane

Kaitseliidu hinnangul ei häiri kaitseliidu ülema brigaadikindral Meelis Kiili sattumine Moskva musta nimekirja kuidagi igapäevatööd ja annab pigem tunnistust kaitseliidu kõrgest tasemest.

«Ilmselt see [otsus] viitab sellele, et idanaaber peab kaitseliidu institutsiooni piisavalt oluliseks, tugevaks organisatsiooniks. Ehk teisisõnu, et oleme teinud head tööd,» ütles kaitseliidu avalike suhete osakonna juhataja Tanel Rütman BNSile.

Venemaa koostatud mustas nimekirjas on 89 Euroopa Liidu poliitiku ja julgeolekuametniku seas kaheksa eestlast. Sissesõidukeelu said peale Meelis Kiili ka endine välisminister Kristiina Ojuland, kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras, kaitseväe juhataja asetäitja brigaadikindral Artur Tiganik, kaitsepolitseiameti peadirektor Arnold Sinisalu, justiitsminister ja endine kaitseminister Urmas Reinsalu, europarlamendi saadik Tunne Kelam ja kaitsetööstuses juhtivatel kohtadel tegutsev Andres Parve.

Hollandi peaminister Mark Rutte teavitas reedel, et Moskva on vastuseks Euroopa Liidu sanktsioonidele koostanud musta nimekirja nendest poliitikutest, kellele on Venemaale pääs keelatud.

Soome ajaleht Helsingin Sanomat märkis, et eestlased on võrreldes oma rahvaarvuga esindatud eriti jõuliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles