Fotod: Muuga sadamas peatub Saksa allveelaev

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna hommikul ühines Tallinnas peatuvate NATO 2. alalise mereväegrupi ja NATO 1. alalise miintõrjegrupi laevadega Saksa allveelaev U34, mis teeb Eestis planeeritud sadamapeatuse.

Allveelaev hakkab opereerima Läänemeres NATO allveelaevastiku ülema USA mereväe kontradmiral Matt Zirkle alluvuses, kes saabus täna Tallinnasse, et tutvuda allveelaeva ning selle meeskonnaga.

Allveelaeva U34 komandöri Saksa mereväe vanemleitnant Stephan Pfeifferi alluvuses teeniv meeskond hakkab toetama NATO 2. mereväegrupi operatsioone Läänemeres.

Lisaks allveelaeva meeskonnale kohtub kontradmiral Zirkle Eesti mereväe esindajatega ning külastab USA saatkonda Eestis.

«Liitlaste allveelaevad on kriitilise tähtsusega NATO liitlaste kollektiivkaitses ja see visiit näitab NATO pühendumist kollektiivkaitsele,» ütles kontradmiral Zirkle.

«Allveelaevad nagu U34 on võimelised mitmekülgsete ülesannete täitmiseks alates allveelaevade ja pealveelaevade vastasest tegevusest kuni erioperatsioonide, luure- ja seiretegevuste toetuseni. Mul on hea meel tutvuda allveelaeva meeskonnaga ja arutada nende eelseisvaid operatsioone. Samuti on hea meel kohtuda kolleegidaga Eesti mereväest ja külastada ilusat Tallinna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles