Eesti jalgratturid alustasid teekonda EXPOle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Exporide meeskond Taavi Rõivasega.
Exporide meeskond Taavi Rõivasega. Foto: Erakogu

Täna alustasid Eesti jalgratturid sinimustvalge lipu saatel teekonda Põhja-Itaalias. EXPORIDE nime kandva sõidu eesmärk on tutvustada Eestit Itaalia erinevates paikades ajal, mil toimub maailmanäitus EXPO Milano.

EXPORIDE’i ratturi Ailar Väärtmaa sõnul viiakse sõidu jooksul itaallasteni Eesti kultuuri, klassikalist ja kaasaegset muusikat, Eesti toitu, nutikaid lahendusi ja disaini. «Läbime seitsme päevaga 700- kilomeetrit ja jõuame 7. juunil Milanosse Eesti rahvuspäevale EXPOl. Eesti paviljonis ootab meid rahvuspäeva delegatsioon eesotsas president Toomas Hendrik Ilvesega, kellele anname üle sinimustvalge lipu ja avame Eesti kõige olulisema päeva maailmanäitusel,» selgitas Väärtmaa. 

Väärtmaa lisas, et EXPORIDE ei ole pelgalt jalgrattasõit, see on killukese Eesti viimine Itaaliasse ja oma märgi jätmine maailma.

Eesti ratturite grupp läbib seitsme päevaga 700 kilomeetrit külastades muuhulgas endist Fiati tehasekompleksi Torinos ja eestlasele kuuluvat veinimõisa San Remo lähedal. Sõit algab Como järve äärest ja lõpeb Milanos.

EXPORIDE meeskonnas on Eesti jalgratturid nii Tour d´ÖÖ, Tallinn Bicycle Week´i kui ka Eesti rattadisaini lipulaeva Velonia seltskonnast, samuti mitmed teised Eesti jalgrattakogukonda kuuluvad ratturid. Teekonna läbivad Indrek Narusk (Velonia Bicycles, Viksi disainer), Kristo Riimaa (Velonia Bicycles), Ailar Väärtmaa (Velonia Bicycles), Anastassia Meškova (Tour d'ÖÖ, Tallinn Bicycle Week), Tarmo Kübard (Tour d'ÖÖ, Tallinn Bicycle Week), Martin Voltri (Tour d'ÖÖ, Tallinn Bicycle Week), Lars Erik Hion (rattaharrastaja), Paul Lõiv (rattaharrastaja) ja Janelle Uibokand (Eesti parimaid noorema põlvkonna naisrattureid).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles