Ansip: euro tulek hindu ei tõsta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip.
Peaminister Andrus Ansip. Foto: Liis Treimann

Peaminister Andrus Ansip ütles tänases Vikerraadio saates «Reporteritund», et hindade tõusus ei ole mõtet süüdistada vaid euro saabumist, sest samamoodi tõusevad hinnad praegu ka näiteks Lätis ja Leedus.

Ansipi sõnul on hinnad tõusnud ja hinnatõusuootused muutuvad üha suuremaks, mis on Eesti jaoks halb nähtus. Tema hinnangul on hinnatõus tingitud aga maailmaturgudel toimuvast, sest samasugused probleemid on nii Lätis kui ka Leedus.

Peaministri sõnul on Lätis näiteks piima hind tõusnud 15 protsenti ja võivat tõusta veel 15 protsenti.

«Eestis on asi lihtne: kõik selgitatakse euro peatse tulekuga, kuid kuidas meie euro tulek saab hindu tõsta ka Läti ja Leedus, on mulle arusaamatu,» selgitas ta.

Ansip toonitas ka, et kaupmehed peaks mõistma, et kergekäeliselt ei tasu hindu tõsta, sest see oleks endale sõrme lõikamine. Nimelt peaks kaupmehed peaministri sõnul arvestama inimeste maksejõulisusega ja mõistma, et kuigi tööhõive on paranenud, siis palgad pole tõusnud, mis tähendab, et turu ostuvõime pole suurenenud.

Samas nentis peaminister, et normaalne oleks, kui hinnad tõuseks aastas kaks-kolm protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles