Kohus tühistas taas ühele kriminaalhooldajale määratud karistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vangla hoone..
Tallinna vangla hoone.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tallinna ringkonnakohus tühistas Tallinna Vangla käskkirja, millega karistati distsiplinaarkorras kriminaalhooldajat palga vähendamisega. See on lühikese aja jooksul juba kolmas sarnane juhtum.

Kriminaalhooldaja Olga vaidlustas Tallinna Vangla direktori mullu novembris tehtud käskkirja, mis määras talle distsiplinaarkaristuseks kolmeks kuuks palga vähendamise veerandi võrra, nii et neil kuudel sai ta palka vaid 7650 krooni.

Käskkirjas heideti töötajale ette kriminaalhooldusaluse Deniss Malõševi jälgimisel toime pandud kolme eksimist. Esiteks seda, et ta lubas mehel pelgalt suuliste väidete alusel ja enne hoolduskava kinnitamist laevale tööle minna. Teiseks oli ta jätnud mehe kohta ettenähtud ajal karistusregistrisse päringu tegemata ja seetõttu jäi Malõševi väärtegu fikseerimata ja sellest ettekanne tegemata. Kolmandaks jättis naine tegemata hooldusaluse kohta erakorralise ettekande, kui sai teada mehe Leetu tööle minekust ilma kriminaalhooldaja eelneva loata.

Halduskohus jättis naise karistuse jõusse ja käskkirja tühistamata, ent ringkonnakohus leidis, et kahel juhul polnud ta süü tõestatud ning seetõttu tühistas kogu käskkirja.

Samuti kohustati vanglat välja arvestama naisele maksmata jäänud töötasu ning see talle tagantjärele maksta.

Vint üle keeratud

Olga kaitsja, vandeadvokaat Anti Aasmaa sõnas, et tegemist on lühikese aja jooksul juba kolmanda otsusega ajakirjanduseski kajastatud Sirje  ja Marguse kõrval, kus kriminaalhooldaja saavutab kohtus õiguse ja tühistatakse temale õigusvastaselt määratud distsiplinaarkaristus.

«Kõik kriminaalhooldusametnikud, kes viimase aasta jooksul on julgenud oma distsiplinaarkaristuse kohtus vaidlustada, on seega lõppkokkuvõttes saanud ka õiguse,» lausus advokaat.

«Seetõttu võib väita, et kriminaalhoolduses on distsiplinaarkaristusi määrates vint veidike üle keeratud,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles