Pentus-Rosimannus: Kohvri kohtuprotsessil pole mingit seost õiglase kohtupidamisega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: JENSEN / SIPA

Välisminister Keit Pentus-Rosimannuse sõnul rikub Venemaa Eston Kohvri röövimisega ja õigusevastase kinnipidamisega juba ligi üheksa kuud rahvusvahelist õigust.

«Eesti pinnalt FSB poolt röövitud kaitsepolitseiametniku Eston Kohvri õigusevastasel kinni hoidmisel ja tema üle näilise kohtuprotsessi pidamisel pole algusest peale mingit seost õiglase kohtupidamisega. Eesti ametkonnad teevad selleks kõik, et Eston Kohver vabastataks ja ta saaks tagasi koju,» rõhutas välisminister. 

Pentus-Rosimannus kinnitas, et Eesti hoiab Kohvri küsimuses survet nii rahvusvaheliselt kui ka kahepoolses suhtluses üleval senikaua, kuni ta pääseb koju tagasi oma pere juurde.

Samuti on Eestile tema kinnitusel oluline, et Kohvri huvid oleksid kaitstud parimal võimalikul viisil nii Moskvas kui ka kohtumenetluse ajal Pihkvas. Konsul jätkab Eston Kohveriga regulaarseid kohtumisi, et teda toetada ning et tal oleks usaldusväärne kanal suhtlemiseks.

Konsul kohtub Kohveriga taas esimesel võimalusel, edastas välisministeeriumi pressiesindaja.  

Pihkva kohus pikendas täna Kohvri vahi all hoidmise tähtaega 4. augustini ja pani paika, et süüasja kohtulik uurimine algab kinniste uste taga 8. juunil, ütles oblastikohtu kõneisik Julia Pron BNSile. Kohvrile on esitatud süüdistus spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles