Reformierakond on koalitsiooni tuleviku suhtes positiivselt meelestatud

Indrek Mäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna, SDE ja IRLi valitsus.
Reformierakonna, SDE ja IRLi valitsus. Foto: Sander Ilvest

Laupäeval kogunes Reformierakonna uus juhatus ning kohtumisel jõuti järeldusele, et Jevgeni Ossinovski tõusmine Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liidriks võimuliitu drastiliselt ei mõjuta.

«Käsitlesime jooksvalt ka poliitilist olukorda, kuid midagi dramaatilist aruteludest ei meenu. Jevgeni Ossinovskiga on meil läbisaamine hea,» ütles Reformierakonna juhatuse liige Arto Aas.

Võimalikku koalitsioonileppe avamist Aas lähiajal tõenäoliseks ei pea: «Ma saan aru, et hr Ossinovski soovib kõigepealt keskenduda oma erakonna juhtimisele ja natuke aega võtta.»

Arto Aasa sõnul on erakonna esimees Taavi Rõivas Reformierakonna seisukoha seoses koalitsioonileppe muutmisega avalikkusele selgeks teinud ning oravapartei ise seda muutma ei torma. «Tahame asuda sisulise töö kallale, läbirääkimisi on juba piisavalt peetud. Kui kellelgi on ettepanekuid võimuleppe paremaks muutmise osas, oleme valmis seda kaaluma. Praegu neid kuulda pole olnud,»  sõnas Aas.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe kandidaat Margus Tsahkna on öelnud, et kui üks osapool soovib koalitsioonileppe ülevaatamist, siis tuleb seda ka teha. Samas on lepingus punkte, millele IRL vastu seisab: «On ka need väärtused, mille eest me seisame. Need on seotud eesti keele, eesti kultuuripoliitikaga, eesti haridussüsteemiga. Eriti mis puudutab eesti- ja venekeelset õpet. Need nõudmised olid meie jaoks koalitsiooniläbirääkimistel radikaalselt vastuvõetamatud. Nendes küsimustes me kindlasti ei ole nõus muudatusi tegema,» rääkis Tsahkna ERRi uudisteportaalile.

Aasa sõnul on Reformierakond teadlik, et Ossinovski soovib valitsuses jätkata.

Jevgeni Ossinovski ütles laupäeval, et võimalikud on ka koalitsioonivariandid ilma Reformierakonnata. Taavi Rõivase hinnangul on sellised väljaütlemised erakonnasisese valimiskampaania osa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles