Sotsiaalministeerium otsib kolme lastekodu projekteerijat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lastekodu Käopesa.
Tartu lastekodu Käopesa. Foto: Margus Ansu

Sotsiaalministeerium ootab hiljemalt 12. oktoobriks pakkumisi Elva väikelastekodu, Tartu väikelastekodu «Käopesa» ja Maidla lastekodu peremajade projekteerimiseks.

Sotsiaalminister Hanno Pevkuri sõnul on lastele uute kodude ehitamine graafikus, sest Pärnu on juba sisuliselt valmis, Narva-Jõesuu ehituses, Viljandi ja Haapsalu projekteerimises ja kolmele otsitakse veel projekteerijat ning mõned kohad on ettevalmistavas staadiumis.

Tulevikus kerkivad Elvasse lastele neli, Tartusse kolm ja Maidla külla viis uut 8-10-kohalist peremaja. Uued peremajad lähtuvad esmajoones laste vajadustest.

Peremajade ehitamist finantseeritakse Euroopa Regionaalarengu Fondist ja Šveitsi abiprogrammist.

Valitsus kinnitas 5. märtsil 2009 riiklike hoolekandeasutuste reorganiseerimise investeeringute kava, millega reorganiseeritakse lastekodusid ja erihooldekodusid. Toetus riiklike asenduskodude reorganiseerimiseks on 143,9 miljonit krooni. Riigi omaosalus rahastamisel on 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles